Webinar om ernæring ved kræft eller KOL

Kvinde og mand sidder i en stol og bliver interviewet.

Bliv klogere på, hvorfor du ikke må tabe dig, når du har kræft eller KOL

Hvad er godt at spise, når man har kræft eller KOL?

Må man træne, når man er alvorligt syg og har tabt sig?

Og hvad er forskellen på proteindrikke og medicinske ernæringsdrikke?

Få svar på det og meget mere i dette webinar, hvor ledende overlæge og professor Henrik Højgaard Rasmussen og ledende klinisk diætist og ph.d. Randi Tobberup svarer på spørgsmål om ernæring og uplanlagt vægttab ved alvorlig sygdom.

Få hjælp til den rette ernæring PÅ APOtEKET

SPØRG APOTEKET

Tag resultatet med til lægen eller på apoteket

UDFYLD TJEKLISTEN

Gode råd til at undgå vægttab

  • Det er vigtigt, at du ikke taber dig, når du har kræft eller KOL. Derfor bør du altid tale med din læge, hvis du taber dig uplanlagt. Også hvis det kun drejer sig om et enkelt kilo. Jo hurtigere du reagerer, jo bedre.
  • Vej dig ofte, så du hurtigt opdager det, hvis du taber dig. Det er vigtigt at opdage et uplanlagt vægttab i god tid. Hjælp gerne din pårørende med at huske at få vejet sig mindst en gang om måneden.
  • Når du har kræft eller KOL, har din krop brug for ekstra meget næring for, at du ikke taber dig. Hvis du har svært ved at spise nok, kan du supplere med medicinske ernæringsdrikke.
  • Det er sundt at bevæge sig, når man har kræft eller KOL. Det styrker dine muskler og giver øget appetit. Forsøg derfor at komme ud og gå en tur nogle gange om ugen.
  • Spis det, du har lyst til at spise. Det vigtigste er ikke, hvad du spiser – det vigtigste er, at du får spist. Det er dog en god idé at gå efter mad- og drikkevarer med mange kalorier. Find råd til energi- og proteinholdig mad her.