FÅ HJÆLP TIL MEDICINSK ERNÆRING

Du har brug for ekstra meget næring, når din krop kæmper med alvorlig sygdom, så du undgår uplanlagt vægttab og underernæring. Du kan få vejledning om ernæring og medicinske ernæringsdrikke hos lægen, diætisten eller på apoteket.

 

HVAD ER MEDICINSKE ERNÆRINGSDRIKKE?

Medicinske ernæringsdrikke er udviklet specielt til at dække særlige ernæringsbehov, der opstår ved alvorlig sygdom eller alvorlig svækkelse fx i forbindelse med kræft og KOL. Det vil sige, at medicinske ernæringsdrikke er skræddersyet til dig, der er alvorligt syg og har brug for hjælp til at sikre nok ernæring. Medicinske ernæringsdrikke kan bruges af alle med alvorlig sygdom – enten som supplement til eller erstatning for kosten til at holde vægten oppe [1]. Bliv klogere på medicinske ernæringsdrikke.

 

HVAD ER FORSKELLEN PÅ MEDICINSKE ERNÆRINGSDRIKKE OG ALMINDELIGE PROTEINDRIKKE FRA SUPERMARKEDET?

Medicinske ernæringsdrikke adskiller sig fra proteindrikke ved, at indholdet er sammensat, så det lever op til de krav, der gælder for ’Fødevarer til særlige medicinske formål’ (FSMP). Indholdet i medicinske ernæringsdrikke er derfor underlagt en grundig kontrol, så de lever op til indholdet af vitaminer, mineraler, og sammensætningen af energi, protein, fedt og kulhydrat [2].

 

EN GRØN RECEPT GIVER TILSKUD

Din læge kan ordinere en såkaldt grøn recept, så du kan få tilskud til at dække dine udgifter til medicinske ernæringsdrikke. Læs mere om fordelene ved grøn recept, hvordan man får tilskud, og hvilke ernæringspræparater du kan få tilskud til.

Få hjælp til den rette ernæring PÅ APOtEKET

SPØRG APOTEKET

Tag resultatet med til lægen eller på apoteket

UDFYLD TJEKLISTEN

FÅ VEJLEDNING PÅ APOTEKET

Der findes mange forskellige medicinske ernæringsdrikke i forskellige smagsvarianter og størrelser. Du kan få vejledning om ernæringsprodukterne på dit lokale apotek eller købe dem online og få bragt ernæringsdrikkene direkte hjem til dig. Hos nogle webapoteker kan du spørge til råds via deres chat-funktion.

Få mere viden om medicinske ernæringsdrikke på disse webapoteker: